Karada 1000 araçlık sipariş


Karada 1000 araçlık sipariş
Ocak ayının son günü, 31 Ocak 2018 tarihinde gerçekleşen Savunma Sanayii İcra Komitesi’nde alınan kararların içeriği ortaya çıkmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın yer aldığı toplantıda kara araçlarına yönelik önemli projelere imza atıldı.
Kara araçlarında ilk karar Özel taktik Tekerlekli Zırhlı Muharebe Aracı (ÖTTZMA) programına ilişkin oldu. Bu program ile Kara Kuvvetleri Komutanlığının acil alım ihtiyacına binaen 170 adedin üzerinde 8X8 araç, FNSS firmasından tedarik edilecek.
SSİK’te alınan bir diğer karar çeşitli kuvvetlerin ihtiyacını karşılamak üzere alındı. Bu çerçevede Bu arada 700’den fazla 4X4 araç için BMC ile sözleşme görüşmelerine başlanacak. BMC’nin iş yüküne etki edecek bir diğer karar, 116 adet mayına ve pusuya karşı korumalı personel taşıyıcı Kirpi’nin tedarikine ilişkin oldu.
Bu kararlarla yaklaşık bin adet kara aracının tedarik edilmesine yönelik önemli bir adım atılmış oldu. Altay Ana Muharebe tankına ilişkin kamuoyunda karar beklentisi olsa da konuya ilişkin bilgi arzı gerçekleşti.  Altay tankının 250 adetlik seri üretimi için OTOKAR, FNSS ve BMC firmaları son tekliflerini dün, 8 Şubat 2018 tarihinde Savunma Sanayii Müsteşarlığına  sundu.
Kararlara ilişkin daha geniş içerikli yayın C4Defence dergisinin birkaç gün içinde yayımlanacak 58nci sayısında yer alacak. C4Defence
Karada 1000 araçlık sipariş
Measure
Measure