ARES Tersanesi Katar'da Yatırım Yapacak

Image result for ARES Tersanesi katar


DOHA/ANKARA (AA) - MUSTAFA ÇALKAYA - Antalya'da faaliyet gösteren ARES Tersanesi Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu, Katar Enerji ve Sanayi Bakanlığı ile tersane kurmak için görüşmeler yürüttüklerini belirterek bu kapsamda tahsis edilen araziye mutabakatlar sağlandıktan sonra 1,5 yıl içerisinde bir tesis kuracaklarını söyledi.
Kalafatoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Katar İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı için 2011'de bu yana askeri bot sattıklarını belirtti.
Katarlı yetkililerinin teslim edilen botlardan memnun kaldıklarını aktaran Kalafatoğlu, Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı (DIMDEX) kapsamında yaptıkları sözleşmeyle de Komutanlığa 3 adet 48 metrelik açık deniz karakol botu ve 6 özel kuvvetler destek hücum botu olmak üzere toplam 9 bot teslim edeceklerini anımsattı.
Kalafatoğlu, Katar'da çok aktif bir firma olduklarına işaret ederek söz konusu anlaşmayla Katar'a teslim edilecek bot sayısının 55'e ulaşacağının altını çizdi.
Katar'a yatırım yapabilmek için girişimlerde bulunduklarını ifade eden Kalafatoğlu, "Katar Enerji ve Sanayi Bakanlığı bize alt yapısı tamamlanmış bir arazi tahsisi yaptı. Proje çalışmalarımız devam ediyor. Biz burada hem bakım, tamir hem de birtakım inşa faaliyetleri gerçekleştireceğimiz bir tersane kuracağız. Söz konusu mutabakatlar sağlandıktan sonra tersanenin faaliyete geçmesi 1,5 yılı bulabilir." diye konuştu.
Kalafatoğlu, Katar pazarında kalıcı olmak istediklerini vurgulayarak geçen yıl Katar'a yaklaşık 126 milyon dolarlık ihracatlarının olduğuna dikkati çekti.
Türkiye'de de emniyet güçlerince kullanılan botlarının olduğunu belirten Kalafatoğlu, kapasite olarak kuvvetli bir firma olduklarını ve iç pazarda çeşitli projeler için girişimleri bulunduğunu anlattı.
Kalafatoğlu, firmanın kompozit alüminyum tekne üreticileri arasında Avrupa'da lider durumda olduğuna işaret ederek Katar dışında Gürcistan, Nijerya, Tanzanya ve Bahreyn'e de sahil güvenlik botu ürettiklerini kaydetti.