SSİK'den 4.8 milyar dolarlık toplantı - C4Defence

SSİK'den 4.8 milyar dolarlık toplantı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantı ertesinde bir basın açıklaması yaptı. Gündemde olması beklenen Altay Ana Muharebe tankı hakkında açıklamada bilgi yer almazken toplam 4,8 milyar Dolar bedelli 29 projenin ele alındığı bildirildi. Açıklama şöyle; 
Savunma Sanayii İcra Komitesi, gündeminde yer alan konuları görüşmek üzere, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanmıştır.
Toplantıda, sınırlarımız içinde ve ülke sınırlarımızın güvencesi için sınır dışında harekatlarını başarıyla sürdüren ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin gücüne güç katan yerli ve milli sistemlerimize yenilerini eklemeye yönelik projeler gözden geçirilerek yeni kararlar alınmıştır.
Toplam 4.8 milyar USD (yaklaşık 19 milyar TL) bedeli olan 29 projenin değerlendirildiği toplantıda, savunma sanayiini geliştirme, güçlendirme ve destekleme amaçlı muhtelif yatırım ve iyileştirme faaliyetleri de gözden geçirilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.