FNSS KAPLAN STA, Seri Üretime Yaklaştı - C4Defence



FNSS, KAPLAN-STA Silah Taşıyıcı Araç (STA) paletli tanksavar aracının Ocak ayında üretimi tamamlanan birinci prototipinin doğrulama sürecinden geçtiğini ve yakın zamanda başlanacak kalifikasyon testlerinin ardından seri üretime geçileceğini açıkladı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve FNSS'in Haziran 2016'da imzaladığı Silah Taşıyıcı Araçlar (STA) Projesi sözleşmesi kapsamında geliştirilen KAPLAN-STA, ana muharebe tankları ile ortak hareket yeteneğine sahip, otomatik şanzımanlı, yeni nesil bir zırhlı muharebe aracı. Tanksavar silah sistemi taşıması için geliştirilen mayın ve zırh korumasına sahip KAPLAN-STA, atışa hazır tanksavar füzesinin yanı sıra eş eksenli 7,62 mm makinalı tüfek ile de teçhiz ediliyor.

STA Projesi’nin Tekerlekli Tanksavar Sistemi olan PARS-STA’nın birinci prototipinin ise Nisan ayında tamamlanması ve Mayıs ayında, doğrulama testlerine başlanması öngörülüyor. 

STA Projesi kapsamında geliştirilen, hem paletli hem de tekerlekli araçların seri üretimlerinin, 2021 yılında tamamlanması ve 260 aracın tamamının, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilmesi planlanıyor.


Haberin Videosu :