Karada, havada, denizde savunma

T-625 ile ilgili görsel sonucu

2021’de TSK envanterine 4 adet yeni savunma aracı daha eklenecek. Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında 3 denizaltı yolda. Özgün Helikopter T-625 ise test uçuşuna hazır.
Son yıllarda yaptığı atakla pek çok başarılı projeyi hayata geçiren Türk Savunma Sanayii, TSK envanterine 4 yeni savunma aracı daha kazandırmaya hazırlanıyor. 2021’de kullanıma hazır hale gelecek araçlar, Türkiye’yi hem deniz hem de havada rakipsiz kılacak. Havada, karada ve denizde “ “Türkiye” etiketli savunma araçlarının sayısı artmış olacak. Bu çerçevede TSK envanterine eklenecek 3 denizaltı, 2021’de Türk sularına inecek. Özgün Helikopter T-625 ise test uçuşuna hazır.
NEREDEYSE YARILANDI
Akşam’dan Yelda Gökdağ’ın haberine göre, 2021’de tamamlanacak Yeni Tip Denizaltı projesi çerçevesinde, 3 denizaltının ilk ikisinde çalışmalar neredeyse yarılandı. 2015’te projesi onaylanan ve yapımına başlanan Pirireis’in ana gövdesi inşa edilerek denizaltının, ilk iki blokluk bölümünde donatım faaliyetleri başlatıldı. Gemide parça montajlarının bitmesiyle boya, kablo yolu montaj ve izolasyon işlemleri gerçekleştirilecek. Ardından cihaz donatım süreci başlatılacak.
12 ADET BULUNUYOR
Projenin ikinci gemisi ise Hızırreis. Denizaltı için çelik bloklar kaynaklanarak parça montajları sürüyor. Muratreis içinse ilk kaynak işlemleri 2 ay önce başlatıldı Türkiye’nin coğrafi konumu sebebiyle savunmada denizlerin büyük bir önemi bulunuyor. Deniz alanlarındaki kontrolün en önemli unsuru olan denizaltıların TSK envanterine kayıtlı 12 ürünü bulunuyor. Ancak mevcut denizaltılar üretimleri gereği uzun süre su altında kalamıyor. Yeni Tip Denizaltı Projesi çerçevesinde 2021’de Türk sularına inecek 3 yeni Denizaltı ile dalmış durumda ve gizlilik içinde uzun süre harekat sürdürülebilecek. Yüksek süratli üretilen denizaltıların, kara dahil satıh hedeflerine atılabilen güdümlü mermi kabiliyeti olacak. Proje sonunda denizaltıların teslimiyle Türkiye’nin denizaltıcılık tarihinde ilk kez uzun menzilde su altı görevleri icra edilebilecek.
TEST UÇUŞUNA HAZIR
Türk savunma sanayii, havanın da tek hakimi olacak. Türk mühendislerin özgün tasarım ve mühendisliğiyle ürettiği Özgün Helikopter T-625, 2018 yılı içerisinde test uçuşunu gerçekleştirecek. Test uçuşlarının tamamlanmasının ardından T-625’ler, 2019’da havalanacak.
AFRİN’DE DESTAN YAZILMASINA KATKI
TSK, envanterine giren yerli silahlarla Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de destan yazdı. Silahlı ve silahsız İHA’lar ve ATAK helikopterleri operasyonda büyük katkı sunarken Fırtına obüsü, yaptığı art arda 3 atışın aynı anda hedefi vurabilme özelliğiyle öne çıkıyor.
kokpit.aero