Super Hornet'ler SLM Sürecinde | C4Defence





Boeing, ABD Donanma'na ait ilk F/A-18E/F'in St Louis üretim tesisine teslimatıyla, Super Hornet Hizmet Ömrü Modifikasyonu (Service-Life Modification/SLM) sürecini başlattı.

SLM sözleşmesi, uçak kontrolleri ve filo kullanımı fiziki doğrulaması, garanti kapsamında ve dışındaki değişiklikler, onarımlar, yinelenen ve/veya süreklilik arzetmeyen mühendislik çalışmaları, lojistik, proje yönetimi, parçalar, kitler ve ilgili materyaller ile verileri içeriyor. Halihazırda teslim edilen uçaklar, SLM ve Blok 3 standardına göre yeniden donatılacak. 2022'den itibaren ise bu standarda üretilen yeni uçakların teslimatına başlanacak.

Blok 3 Standardı, Raytheon AN/APG-79 aktif elektronik taramalı dizi (AESA) radarının yükseltilmesi, Elbit Systems'ın geniş alan görüntüleme (LAD) sistemine sahip sayısal kokpit ve yeni nesil aviyonik entegrasyonu, kızılötesi arama ve takip (IRST) sistemi entegrasyonu, konformal yakıt tankları (CFT) entegrasyonu ve yeni General Electric F-414-400 geliştirilmiş motorların entegrasyonunu kapsıyor.