Yeni BMP Yolda | C4Defence





Ukrayna merkezli Ukroboronprom, yeni nesil zırhlı aracı tanıttı. Kharkiv Morozov Tasarım Bürosu’nun geliştirdiği zırhlı muharebe aracı, BMP-u ismiyle tanıtıldı.

Eskiyen BMP-1 ve BMP-2 zırhlı muharebe araçlarının yerini alması için geliştirilen BMP-U’nun tasarım dokümentasyonu ve prototip üretiminin 2019 yılı içinde tamamlanması planlanıyor.

BMP-U, kara birliklerinin taşınması ve birliklere atış desteği vermesi için geliştirildi. Üç kişilik mürettebat ile idare edilen platform, yedi personel taşıma kapasitesine sahip. Yapılan hesaplamalara göre araç, BTR-4’ten %10-12 oranında daha yüksek koruma sağlıyor. 735 beygirlik dizel motor ve otomatik transmisyonun aracın ön kısmında yer alacağı açıklanırken aracın ağırlığı da 25-27 ton arasında olacağı da belirtildi. Su hedeflerini de aşabilmesi planlanan platform, BM-8 muharebe modülü ile birlikte 30 milimetrelik top ile donatılacak. Topa ilave olarak bombaatar, makineli tüfek ve tanksavar füzeleri de aracın diğer silahları arasında yer alacak. Modüler tasarımı sayesinde BMP-U üzerinden farklı görevlere yönelik araçlar geliştirilerek yeni bir araç ailesi oluşturulacak.