ABD Donanması LCS Over-the-Horizon Füze programında Naval Strike Füzesini Seçti | C4Defence





ABD Donanması, filonun kıyı savaş gemileri (Littoral Combat Ship /LCSs) ve geleceğin güdümlü füze fırkateynleri için Norveç’de tasarlanmış Naval Strike Füzesini seçti.

ABD Savunma Bakanlığı, Boeing ve Lockheed Martin'den gelen teklifleri eleyerek, ABD savunma firması Raytheon ile Norveç Savunma Şirketi Kongsberg’in ortak teklifi Naval Strike füzesini (NSM) tercih etti.

Raytheon'a verilen 14.8 milyon dolarlık sözleşme LCS sınıfı Freedom ve Independence gemilerinde kullanılacak edilecek ilk füzeleri tedarik edecek. Sözleşmeye ilişkin açıklama kaç füzeyi içerdiğini belirtmedi.

Ses altı hızda uçan NSM, iç atalet, GPS, arazi referans navigasyon ve kızıl ötesi uçuş teknolojisi kullanarak kıyıya yakın hedeflere yönelik kullanılıyor. 2012 yılından bu yana Norveç donanasında ve Polonya deniz kuvvetleri ve sahil güvenlik gemilerinde füze kullanılıyor. Füze, radarda fark edilmeme teknolojisini haiz.

Şirketler, 2015 yılında ABD'deki yeni anti-gemi füze sözleşmesi için beraber hareket edebileceklerini açıkladılar. 2016 yılında Raytheon ve Kongsberg, Raytheon'un ABD’deki tesislerinde Norveç füzesinin parçalarını birleştirmeyi ve test etmeyi kabul ettiler.