Bayraktar'ın yeni taarruz SİHA'sı ilk kez görüntülendi






Baykar Makine Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, üretim bandına giren yeni İHA'nın görüntülerini Twitter'dan paylaştı. Bu İHA'nın Akıncı İHA olduğu tahmin ediliyor.

Selçuk Bayraktar’ın paylaşımındaki İHA’nın, büyük boyutundan dolayı Akıncı İHA olduğu tahmin ediliyor. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, geçtiğimiz gün Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada Akıncı İHA’nın 4.5 ton ağırlığa sahip olacağını duyurmuştu.

Akıncı İHA, insansız savaş uçağına geçiş için önemli adımlarından birisi olacak. F-35’in ardından insanlı savaş uçaklarının, yerini insansız savaş uçaklarına bırakacağı tahmin ediliyor. Akıncı İHA, bir buçuk ton ağırlığında faydalı yük taşıyabilecek ve havada daha uzun süre kalabilecek. SİHA’ların taşıdığından daha büyük füze taşıyacak.

AKINCI İHA, 2020'de teslim edilecek

Selçuk Bayraktar, Twitter paylaşımında adını açıklamadığı İHA’nın üretim hattına girdiğini ve kısa sürede tamamlanacağını ifade etti. Nurettin Canikli ise Akıncı İHA için adı açıklanmayan bir firma ile sözleşme imzalandığını ve ilk teslimatın 2020’de yapılacağını duyurdu. Akıncı İHA’nın teknik özellikleri ve bünyesindeki teknolojiler hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
donanimhaber.com