Laboratuvar Tamam, Sıra Testlerde | C4Defence





ASELSAN, HİSAR-A Projesi’nde bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Firma bünyesinde yürütülmekte olan HİSAR-A Hava Savunma Füze Sistemi Kızılötesi Arayıcı Başlık Tasarım ve Geliştirme Projesi’nde laboratuar testleri tamamlandı. Şimdi sıra atışlı testlerde.

HİSAR-A için geliştirilen Kızılötesi Arayıcı Başlık prototipleri, tasarım doğrulama faaliyetleri kapsamında zorlu performans, çevre koşulları ve donanım testlerine tabi tutuldu. Çalışmalar, füze entegrasyon test faaliyetleri doğrultusunda Uçuşa Elverişli Prototip teslimatları ile devam ediyor. Firmanın daha önce geliştirdiği Stinger Füzesi Kızılötesi Başlığı’nın ardından HİSAR A veHİSAR O füzeleri için geliştirilen başlıklar, ilk yerli hava savunma füzesi tarayıcı başlığı oldu.

ASELSAN ve Roketsan bünyesinde yürütülen Hisar projesi kapsamında, alçak ve orta irtifa hava savunma füzeleri yerli imkanlarla geliştiriliyor. Alçak irtifa tehditlerine karşı tasarlanan Hisar-A’nın etkili menzili 10 kilometre ve etkili irtifası ise 5 kilometre olarak geliştirildi.