SSM, KTJ 3200'ün Görüntülerini Yayınladı | C4Defence





Savunma Sanayii Müsteşarlığı, resmi Facebook ve Twitter hesaplarından, Kale Ar-Ge bünyesinde, SOM füzesi için geliştirilen KTJ 3200 turbojet motorunun görüntülerini paylaştı. Motorun bremze üzerindeki testleri sırasında kaydedilen video, “SOM füzesinde kullanılmak üzere özgün olarak KALE AR-GE tarafından geliştirilen KTJ 3200 turbojet motorun testleri başarıyla devam ediyor. KTJ 3200 motoru Havadan satıha veya satıhtan satıha görev yapacak tüm platformlar için yerli ve milli güç kaynağı olacak.” açıklamasıyla yayınlandı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı ihtiyaçları doğrultusunda geliştilen SOM’un motorunun yerlileştirilmesi projesi kapsamında geliştirilen KTJ-3200, SOM’un yanısıra, gerekmesi hâlinde modifikasyonlarla benzer sistemlerle de kullanılabilmeye olanak sağlayacak. Firma, motor projesi ayrıca, daha uzun menzillere erişebilecek jet motorların geliştirilmesi için ilk basamak olarak da adlandırılıyor.

Türk Hava Kuvvetleri’ne teslimatına 2018 yılında başlanan SOM, 600 kilogram ağırlığında. Farklı hedeflere karşı yüksek hassasiyet sağlayan mühimmat, 230 kilogram harp başlığına sahip.

Haberin Videosu :