Sierra Nevada ve IAI, VTOL Taktik İHA Alanında İş Birliği Yapacak | C4Defence





Türk iş adamı Fatih Özmen’in sahibi olduğu ABD merkezli Sierra Nevada Şirketi, Farnborough Air Show'da İsrail Havacılık ve Uzay Sanayi ile iş birliği anlaşması imzaladı. İki şirket, ABD pazarı için yeni bir taktik dikey kalkış (Vertical Take-Off And Landing /VTOL) İnsansız Hava Aracının (İHA) birlikte geliştirilmesini hedefliyor.

Şirketler, gelecek on yıl içinde ABD taktik İHA pazarında özel görev uygulamaları için VTOL İHA'larını satmak için güçlerini birleştirecek. Sierra Nevada, ABD'deki genel sistem entegrasyonu, pazarlama ve satışlarından sorumlu olan ana yüklenici olacak.

İki şirket, istihbarat, gözetleme ve keşif görevleri için bir pistte ihtiyaç duymadan, havalanabilen bir VTOL İHA tasarlayacak ve üretecek

IAI, dikey olarak inme ve havalanma için motorlarının çalışma yönünü değiştirebilen sabit kanatlı Pantjer İHA’sı dahil bir düzine farklı İHA üretim yeteneğini haiz. Sierra Nevada ise İHA donanım ve yazılımında uzmanlığı, komuta-kontrol, hava sahası yönetimi ve çatışmadan arındırma teknolojilerini içeriyor. Şirket bu bilgilerin çoğuna 2015 yılında in Kutta Technologies'i satın alarak ulaştı.