DSEI 2017 Özel Dosya: Türk KOBİ’lerini OSSA Temsil Etti


MSI Dergisi’nin 152’nci sayısında yayımlanan ve Londra’da gerçekleştirilen DSEI’17 fuarına ilişkin haber ve değerlendirmelerin yer aldığı özel dosyadaki, “Türk KOBİ’lerini OSSA Temsil Etti” başlıklı özel haber, MSI Dergisi’nin İnternet sitesinde paylaşılmıştır:

 

OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA), 2013 ve 2015 yıllarında olduğu gibi, bu yıl da DSEI’ye katılmayı ihmal etmedi. OSSA üyesi firmalardan; 3EEOS, FİGES, Femsan Motorları, MAKEL, NERO ENDÜSTRİ, T-KALIP, Uygur Limited ve fuara stantlı katılım gerçekleştirirken DİGİTEST, EMGE, MEGE Teknik, MFK, Güvenli Yaşam ve SADTEK gibi üye firmaların temsilcileri de fuara ziyaretçi olarak katıldı. OSSA’nın fuar kapsamındaki çalışmaları hakkında, OSSA Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mithat Ertuğ’dan bilgi aldık.

MSI Dergisi: OSSA’nın fuar gündemi hakkında bilgi verir misiniz?

Ahmet Mithat ERTUĞ: Öncelikle şunu söylemeliyim: Sektörün önde gelen yurt dışı fuarlarında yer alarak, üye firmalarımızın, bu ortamlarda kendilerini göstermelerine olanak sağlıyoruz. Üyelerimiz, bu etkinliklere OSSA çatısı altında katılım sağlayarak hem çeşitli maliyetlerden hem de organizasyon sırasında oluşacak iş gücü kayıplarından da kurtulmuş oluyorlar. Biz de fuar katılımımız ile Türkiye’de zaman zaman iletişim kurma imkânı bulamadığımız çeşitli kurum ve kuruluşlarla da burada görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Ayrıca bu tip etkinliklere uzun zamandır katılım sağladığımız için, artık kendi markamızı yarattık da diyebilirim. Bu fuarlara katılmadığımız takdirde, pek çok göz bizi arıyor. O yüzden katılmamamız da zaten düşünülemez.

 

MSI Dergisi: Fuara hangi hedeflerle geldiniz?

Ahmet Mithat ERTUĞ: Buraya gelirken kendimize belirlediğimiz hedeflerimizden bir tanesi, gelecek yıl 4’üncüsünü gerçekleştireceğimiz, ICDDA (Savunma ve Havacılıkta Endüstriyel İşbirliği Günleri) etkinliğine katılımları konusunda, firmalarla görüşmekti. Şu ana kadar görüştüğümüz ve bir önceki ICDDA etkinliğine katılan firmaların tamamı, gelecek etkinliğe de katılacaklarını ifade ettiler ki; bu bizim için çok önemli.

Mevcut müşterilerimizin yanı sıra başta BAE Systems olmak üzere birçok İngiliz firması ile de iş birliği imkânları konusunda görüştük. Ayrıca Pakistan ve Ürdün’den gelen resmi heyetlerle temaslarda bulunduk.

 

MSI Dergisi: Önümüzdeki dönemde katılmayı planladığınız sektörel etkinlikler hangileri?

Ahmet Mithat ERTUĞ: Bizim için olmazsa olmaz olan Fransa’daki Eurosatory ve ayrıca Malezya’daki DSA fuarlarına mutlaka katılacağız. Bunların haricinde katılım sağlayacağımız fuarlar da olacaktır.

 

OSSA Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mithat Ertuğ’a, zaman ayırıp sorularımızı cevaplandırdığı ve verdiği bilgiler için, okuyucularımız adına teşekkür ediyoruz.

http://bit.ly/2CAzzsp