Otokar, Kuveyt’te; COBRA II, ARMA, KESKİN ve BOZOK’u Sergiliyor


Otokar, 12-14 Aralık tarihleri arasında Kuveyt’te gerçekleştirilecek olan GDA (The Gulf Defense & Aerospace Exhibition) 2017 fuarına katılıyor.

Otokar fuarda; bölgede aktif şekilde kullanılan ARMA 6×6 ve COBRA II 4×4 taktik tekerlekli zırhlı araçları sergileyecek. Otokar aynı zamanda bu araçlardan ARMA 6×6’ya entegre edilmiş şekilde BOZOK 12,7 MKT kule sistemini ve COBRA II 4×4’e entegre edilmiş olarak da KESKİN uzaktan komutalı silah sistemi (UKKS)’ni sergileyecek.

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, Körfez Bölgesi’nin Otokar hedef pazarları arasında yer aldığını belirterek, “Körfez bölgesinde, askeri araçlarımız başarılı bir şekilde hizmet veriyorlar. 2016’da Birleşik Arap Emirlikleri’nde kurduğumuz Otokar Land Systems şirketimizle, körfez bölgesi başta olmak üzere yurt dışı iş birliklerimizi güçlendirmeyi, yeni pazarlara açılmayı ve satışlarımızı artırmayı hedeflemiştik. Bu hedefteki ilk adımımız; Tawazun ile ortaklaşa kurduğumuz Al Jasoor’un, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE ) ordusunun ihtiyaçlarını karşılamak üzere, dünyanın en büyük 8×8 zırhlı araç alımlarından biri olan sözleşmeye imza atması olmuştu.” dedi.

Bölgenin ihtiyaçlarını ve koşullarını çok iyi tanıdıklarını vurgulayan Görgüç, sözlerine şöyle devam etti: “Bölgesel fuarlar mevcut ve potansiyel kullanıcılarımızla bir araya gelmemiz için bizlere önemli fırsatlar sunuyor. Kuveyt dâhil olmak üzere, bölgede görev yapan zırhlı araçlarımızla elde ettiğimiz deneyim ve bilgi birikimi, kullanıcı beklentilerine uygun ürünler geliştirebilmemiz ve yeni tip araç ihracatları için bize fırsatlar yaratıyor.”

http://bit.ly/2BGJd04