ABD, Türk savunma şirketini yaptırım listesine aldı!

ABD Dışişleri Bakanlığı, kitle imha silahlarının yayılmasını önleme konusunda Amerikan mevzuatının ihlali nedeniyle Türkiye, Rusya, İran, Suriye, Kuzey Kore ve Suudi Arabistan’ın savunma sanayii kuruluşları ve şirketlerine yaptırım uygulama kararı aldı.
Milli Arşiv ve Kayıtlar İdaresi, Federal Kayıtlar bölümü resmi internet sitesinde yer alan ilgili belge 10 Mayıs günü yayınlanacak.
Yaptırım listesine Türkiye’den Seden Denizcilik Hizmeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin (Turkey), herhangi bir alt birimi ve yan kuruluşunun dahil edildiği belirtiliyor.
ABD'den Rosoboroneksport'a karşı yaptırım
Rus kuruluşlarından kara listeye alınanlar arasında, Gatçina'daki uçaksavar füze birlikleri eğitim merkezi, Kursk'daki Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı 18. Merkez Bilim ve Araştırma Enstitüsü, Tula'daki Enstrüman Yapımı Tasarım Bürosu, 183. Hava Savunma Füze Alayı, "BARL" Bilimsel Üretim Şirketi ve Rus Genelkurmay Başkanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü (GRU) bulunuyor.
ABD’nin toplam 28 tüzel ve gerçek kişiye yaptırım uyguladığı belirtildi. ABD devlet kuruluşlarının, yaptırım listesinde yer alan kişi ve şirketlerle sözleşme yapmak ve bunlara askeri teçhizat ve teknolojiler satması yasaklanıyor. Yaptırımlar iki yıl boyunca geçerli olacak
Hatırlanacağı üzere ABD aynı yasaya göre dün Rus Rosoboroneksport şirketine yaptırım uygulamıştı.
QHA