ARMA, URAL ve COBRA, Kazakistan'a Gidiyor | C4Defence




Otokar, Kazakistan'ın başkenti Astana'da bu yıl dördüncü kez düzenlenen Kazakistan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı KADEX 2018'e 3 aracıyla katılıyor. Firma, Kazakistan'da ARMA 8x8, COBRA II ve URAL zırhlı araçlarını sergileyecek.

Otokar, Türkiye'nin milli katılım göstereceği KADEX fuarına dördüncü kez katılacak. Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, "Günümüz ve gelecek tehditlerine yönelik geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz 30 binden fazla askeri aracımız Kazakistan ordusu da dahil 5 kıtada 50'den fazla kullanıcının envanterinde aktif olarak görev alıyor. Özgün Türk tasarımı olan, Türk mühendisliğinin ve Türk işçisinin emeği ile üretilen araçlarımızın uluslararası arenada her geçen gün daha fazla tercih edilmesinden, kazandığı başarılardan gurur duyuyoruz. KADEX ile Kazakistan'la olan kuvvetli işbirliğimizi daha da geliştirmeyi hedefliyoruz. Öte yandan, fuar boyunca farklı işbirliği fırsatlarını da değerlendireceğiz" dedi.

ARMA 8x8, yüksek mayın ve balistik koruma özelliğinin yanı sıra orta ve yüksek kalibre silah sistemi entegrasyon opsiyonları ile ön plana çıkarken, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü envanterinde bulunan COBRA II, arazi performansı, yüksek koruma ve taşıma seviyesi ve büyük iç hacmi ile öne çıkıyor. KADEX'te URAL'ın yük taşıyıcı versiyonu dış alanda sergilenecek.