Katmerciler KHAN ve UKAP ile EFES 2018’de



Katmerciler EFES 2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı’nda 4×4 zırhlı personel taşıma aracı KHAN, 4×4 Zırhlı Ambulans ve Uzaktan Kumandalı Atış Platformu (UKAP) ile yerini aldı.

Son yıllarda yaptığı atılımlarla ülkemizde olduğu kadar uluslararası ölçekte de ilgi ve dikkat çeken, zırhlı araçları büyük beğeni kazanan Katmerciler, EFES 2018 kapsamında oluşturulan sergi alanında üç aracını birden sergiliyor.

Zengin bir savunma portföyüne sahip şirket, 4×4 zırhlı personel taşıma aracı KHAN, 4×4 zırhlı ambulans ve Uzaktan Kumandalı Atış Platformu (UKAP) ile sergi alanında yerini alırken, yerli ve yabancı heyetlerin ve ziyaretçilerin odak noktalarından birisi olmayı hedefliyor.


Yenilikçi ve yaratıcı ürünleriyle sektörde saygınlık uyandıran Katmerciler, tamamını kendi Ar-Ge Merkezinde tasarlayıp geliştirdiği, tekerlekli zırhlı araçlardan uzaktan kumandalı insansız kara araçlarına, zırhlı iş makinelerinden özel ürünlere uzanan geniş bir yelpazede, çok farklı savunma ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılayan oldukça geniş bir savunma portföyüne sahip.

Katmerciler, savunma ürünlerini “4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar”, “Özel Ürünler”, “Zırhlı İş Makineleri”, “Görev Odaklı Özel Amaçlı Araçlar” ve “Zırhlı Lojistik Araçlar” olmak üzere beş ana kategoride topluyor.


4X4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar

HIZIR: Mayın ve el yapımı patlayıcılara karşı yüksek koruma sağlayan, balistik açıdan güçlendirilmiş, yüksek manevra yeteneğiyle çatışma koşulları için üretilmiş, 4×4 taktik tekerlekli zırhlı araç. Türkiye’de segmentinin en güçlü zırhlı muharebe aracı.

KHAN: Katmerciler’in NATO standartlarında geliştirdiği, yüksek balistik korumalı, el yapımı patlayıcılara karşı yüksek güvenlik sağlayan, 4×4 zırhlı personel taşıma aracı. Kırsal ve kentsel operasyonlar için güvenlik güçlerinin gereksinimlerini karşılayabilecek özellikte tasarlandı.

Zırhlı Ambulans: Doğrudan ambulans olarak kullanılmak üzere tasarlanıp geliştirilen 4×4 zırhlı ambulans, sağlık personelinin operasyon ve müdahale ihtiyacı gözetilerek, yüksek riskli bölgeler için ulaşım, ilk yardım ve hastaların nakli amacıyla tasarlanıp donatıldı.


Özel Ürünler

UKAP: Uzaktan Kumandalı Atış Platformu (UKAP), Katmerciler’in insansız kara araçları konseptinin ilk ürünlerinden. Tüm fonksiyonları uzaktan yönetilebilen, farklı ihtiyaçlara göre kolaylıkla konfigüre edilebilen, zırhlı ve paletli bir platform.

NEFER: Kompozit ve seramik bazlı gizli zırhlama sistemi. Zırh çeliğine göre daha hafif olduğundan aynı balistik koruma seviyesini sağlarken aracı ağırlaştırmıyor.

TOMA: Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA), kentsel bölgelerde yaşanabilecek yasadışı toplumsal olayların ve gösterilerin engellenmesi ve yatıştırılmasında güvenlik güçlerine büyük kolaylık ve üstünlük sağlayan bir araç.

Koruma Kalkanı: Kalkanları ve silahlarıyla personele koruma sağlıyor.


Zırhlı iş makineleri

Uzaktan Kumandalı Zırhlı Paletli Ekskavatör: Gerektiğinde tüm fonksiyonları uzaktan da kumanda edilebilen, kabin bölgesi tamamen balistik zırh çeliğinden üretilmiş, camları yüksek koruma standartlarında.

Zırhlı Kazıcı Yükleyici İş Makinesi: Savunma lojistiğinde kullanılmak üzere geliştirilmiş, dört tekerden tahrikli 4×4, balistik korumalı, hem kazma hem yükleme fonksiyonuna sahip zırhlı araç.

Uzaktan Kumandalı Zırhlı Belden Kırmalı Yükleyici İş Makinesi: Tüm fonksiyonları uzaktan kumanda edilebiliyor. Dört tekerden tahrikli. Gövde ve özel bölümler balistik korumalı.

Görev Odaklı Özel Amaçlı Araçlar

KIRAÇ: Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığının ihtiyacının karşılanması amacıyla, Yeni Nesil Kriminal İnceleme Aracı ve 4×4 Zırhlı Yeni Nesil Kriminal Laboratuvar Aracı Projesi (KIRAÇ) kapsamında geliştirildi.

Sınır Gözetleme: Türkiye-Avrupa Birliği sınır güvenliğini artırmak üzere sınır gözetleme ve denetleme amacına uygun olarak, 4×4 Hızır platformu üzerinde geliştirilmiş bir araç.

Dönüştürülebilir KHAN: Farklı ihtiyaçlara uygun olarak, 4×4 Dönüştürülebilir Hafif Zırhlı Genel Maksat Aracı.

Zırhlı Lojistik Araçlar

Bu kategoride, çatışmalı veya riski yüksek bölgelerde kullanılmak üzere geliştirilmiş Zırhlı Su Tankeri, Zırhlı Otobüs, Zırhlı Low-Bed Treyler, Zırhlı Damper, Zırhlı ADR’li Akaryakıt Tankeri ve Kurtarma Aracı bulunuyor.