F-35 ve S-400 pazarlık masasında | C4Defence





Ankara'ya gelerek iki ülkenin stratejik ilişkilerini çeşitli yetkililerle görüşen ABD Kongresi'nden bir heyetin Türkiye'ye, S-400 füzelerinden vazgeçilmesi koşuluyla F-35'lerle ilgili yaptırımların kaldırılabileceği mesajı verdiği belirtildi.

ABD Kongresi'den Michael R. Turner başkanlığında bir heyet, Ankara'da Dışişleri ve Savunma Bakanlığı yetkilileriyle bir araya geldi. NTV'nin aktardığı bilgilere göre, ABD’li ziyaretçiler Türk heyet ile F-35, S-400 ve PKK hakkında görüştü.

ABD heyeti, Türkiye'nin Rusya’dan S-400 tedarikinden vazgeçmesi durumunda F-35'lerle ilgili yaptırımların kaldırılabileceği mesajı verdi. Habere göre heyet, Türkiye ile ilişkilerin iyileştirilmesi mesajı verirken, Türk heyeti ABD Kongresi'nin Türkiye'ye karşı olumsuz tavrını kaldırmasını istedi.

Osman Aşkın Bak'ın başkanlık yaptığı Türk heyeti, PKK ile mücadelede ABD'nin üzerine düşeni yerine getirmediğini ve Türkiye ile daha fazla işbirliği yapması gerektiğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump, F-35 savaş uçaklarının Türkiye'ye teslimatının geçici olarak durdurulmasına ilişkin kararı onaylamıştı.