KSO’dan “Savunma Sanayi Yerlileştirme” projesi


Kocaeli Sanayi Odası Ağustos ayı Meclis Toplantısı dün Meclis başkanı Hasan Tahsin Tuğrul başkanlığında gerçekleşti. Toplantıya konuk konuşmacı olarak ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Haluk Görgün katıldı.
KSO’nun Savunma Sanayi Yerlileştirme Projesi hakkında bilgi verem Zeytinoğlu, “Sayın Haluk Görgün, Calibre Yüksek Öğretim İstihdam Endeksine göre; mezunları en hızlı istihdam edilen üniversiteler arasında Gebze Teknik Üniversitesinin 4’üncü sıraya yükseldiğini memnuniyetle öğrendik. Bu başarıda sizin emeğiniz ve katkınız büyük. Türk Savunma Sanayinin gelişiminde ASELSAN’ın katkısını biliyoruz. Türkiye’nin en büyük işletmeleri arasında 20’inci sırada olan, Türkiye’nin 68’inci büyük ihracatçısı ve dünyanın en büyük savunma 100 şirketi içinde 55’inciliğe yükselen ASELSAN, gurur kaynağımız. Savunma sanayini; sanayileşmenin ve kalkınmanın önemli bir parçası olarak görüyor ve önemsiyoruz. Ancak İlimiz, bir sanayi kenti olmasına rağmen, savunma sanayine yeteri kadar katkı veremiyor. Türkiye genelinde savunma sanayinde faaliyet gösteren firmaların yüzde 60'ı Ankara'da ve yüzde 25'i İstanbul'da yer alıyor. İlimiz ise yüzde 4 ile üçüncü sırada yer alıyor. Bu oranı artırmak istiyoruz. Çünkü sizin de bildiğiniz gibi ilimizin sanayi kuruluşlarının önemli bir kısmı, savunma sanayinin tedarikçisi olmaya son derece uygundur. Buradan hareketle, Kocaeli Sanayi Odası olarak; Kocaeli’nde savunma sanayinin gelişimi için “Savunma Sanayi Yerlileştirme Projesini” yürütüyoruz. Bu proje ile amacımız; Türk savunma sanayindeki yerlileşme oranını artırmaktır. Diğer taraftan; firmalarımızın savunma sanayinde yer alabilmeleri için ihtiyaç duydukları sertifikasyon ve bürokratik işlemlerle ilgili eksikliklerini kapatabilmek için, odamız bünyesinde Kasım 2017 tarihinden itibaren “savunma sanayi danışmanlığı” hizmeti vermeye başladık. Bu sayede farkındalık yaratmanın yanı sıra, savunma sanayinde çalışmak isteyen firmalarımız ile ihtiyaç sahibi kurumlarımızı bir araya getirerek, katalizör görevi yerine getirmekteyiz” dedi.


63 ÜLKEYE İHRACAT 

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün ise, “Bizimköy dünya standardında özel düşünülmüş bir projedir. Teşekkürlerimi ifade ediyorum. KSO ile üniversite arasında birçok aktivitemiz oldu. Bizi her zaman desteklediniz. Teşekkürlerimi ifade ediyorum. ASELSAN 1974 yılında kuruldu. ASELSAN ilk ürünlerini 1979 yılında Kocaeli fuarında sergiledi. Şu anda 63 ülkeye ihracat yapıyoruz. ASELSAN, savunma sanayinin omurgası olmuştur” dedi.
ozgurkocaeli.com.tr