Su-57 Taktik Geliştirme Testleri 2019’da | C4Defence

Rusya, gelecek yılın başlarında Su-57’nin taktik geliştirme testlerine başlayacağını açıkladı. 



Rus basınında yer alan bir habere göre Lipetsk’te konuşlu 4’üncü Muharebe Eğitim Merkezi iki adet seri üretim Su-57 teslim alacak. Uçakları Rus Hava Kuvvetlerinin en eğitimli test pilotu ve öğretmen pilotlarının test edeceği bilgisine de haberde yer verildi.

Testlerde icra edilecek ilk görevler uçağın silah sistemlerinin denenmesi ve radar istasyonlarının tecrübelerinin gerçekleştirilmesi olacak. Ardından atışlı testler gerçekleştirilecek. Testlerin tamamlanmasının ardından öğretmen pilotlar uçuşlara başlayacak. Test pilotlarının elde ettiği veriler ışığında uçağın azami verimle kullanılabilmesi için taktikler geliştirecek. Tecrübe uçuşlarının tamamlanmasının ardından gelen geri bildirimler ile uçağa en son hâli verilecek ve tam kapasite seri üretim safhasına geçilecek.

Rusya üretimi beşinci nesil bir muharebe uçağı olan Su-57, ilk uçuşunu 2010 yılında gerçekleştirdi. AESA radar, azaltılmış radar kesit alanı, dâhili silah istasyonları, süper seyir gibi önemli özellikleri bünyesinde barındıran platform, 2 Mach azami hıza erişebiliyor ve 1,6 Mach hızda seyir gerçekleştirebiliyor. Yaklaşık 5 bin 500 kilometre azami menzili olan Su-57, bin kilometrelik yarıçapta operasyonlarda görev yapabiliyor.