Kale Aero: Rolls Royce ile ortaklık sorunu yok

Financial Times’te çıkan Rolls Royce’un Milli Muharip Uçak (MMU) Projesi’nden çekilme haberinin ardından şirketin Türkiye ortağı olan, ihaleye birlikte gelen Kale Aero’dan bir açıklama var. 


Habertürk’e konuşan Grubu TFX Program Lideri Selim Ergün, "Projedeki son teklifimizi Rolls-Royce ile birlikte 2018'in son günlerinde Savunma Sanayii Başkanlığı'na verdik. Hem bizim hem de ortağımızın pozisyonunda herhangi bir değişiklik yok" dedi.

“ANLAŞMAZLIK SÖZKONUSU DEĞİL”

Geçen yılki görüşmelerde fikri mülkiyetlerin paylaşılması ve projeye Katar-Türk ortaklı bir şirketin katılımıyla ilgili bir takım anlaşmazlıkların etkili olduğu iddialarına da yanıt veren Ergün, "Bizim Rolls-Royce ile aramızda böyle bir anlaşmazlık söz konusu değil" diye konuştu.

'YENİ PROJELERE BİRLİKTE GİREBİLİRİZ'

Kale Grubu TFX Program Lideri Selim Ergün, Rolls-Royce ile ortaklık kurdukları günden beri karşılıklı iyi bir uyum sergilediklerinin altını çizerek, iki şirketin gelecekte yeni projelere de birlikte üstlenebileceklerini kaydetti. Ergün, "Ortaklığımız boyunca iyi bir altyapı oluşturduk. İlerde başka alanlarda kurduğumuz ortaklık kullanılabilir, ama bunu söylemek için henüz çok erken" ifadesini kullandı.

Financial Times'ın haberinde, Rolls-Royce'un söz konusu projeye Katar-Türk ortaklı bir şirketin olası katılımından rahatsızlık duyduğu bilgisi de yer almıştı. Edinilen bilgiye göre, şirketin iddia edilen sorununa üst düzey bürokraside çözüm aradığı öğrenildi. 2017'DE ORTAKLIK KURDULAR

Kale Grubu 2017 yılında uçak motoru üretmek için Rolls-Royce ile ortaklık kurmuştu. Söz konusu ortaklık, Türkiye ile İngiltere arasında imzalanan 133 milyon dolarlık savunma anlaşmasının ardından gerçekleşti.

İki şirket arasında kurulan ortaklık ile, TF-X veya Milli Muharip Uçak (MMU) adıyla bilinen yeni nesil savaş uçağı programında kullanılmak üzere motor geliştirilmesi hedefleniyor.

Habertürk