B-21 Raider Ellsworth’da Konuşlanacak


ABD Hava Kuvvetleri B-21 Raider bombardıman uçakları için Güney Dakota'daki Ellsworth Hava Kuvvetleri Üssü'nün seçildiğini, eğitim birimlerinin rutin eğitimi bu üste alacaklarını açıkladı.





ABD Hava Kuvvetleri'nden Çarşamba günü yapılan açıklamada, radarda fark edilmesi zor B-21 Raider uzun menzil bombardıman uçağı için Güney Dakota'daki Ellsworth Hava Kuvvetleri Üssünün seçildiğini açıkladı.

ABD Hava Kuvvetleri Kasım 2018’de Oklahoma’daki Tinker AFB’yi ve Kaliforniya’daki Edwards AFB’yi B-21’in bakım üsleri olarak seçmişti.

Açıklamada, Ellsworth Üssü'nün gerekli operasyonları yerine getirmek için en uygun yer olduğu ve maliyetin azalmasına katkı sunacağı ifade edildi.

Açıklamayı yapan Hava Kuvvetleri Sekreteri Heather Wilson, ''Bu üç bombardıman üssü B-21 Raider için çok uygun. İlk B-21 Raider'ın 2020'lerin ortasından itibaren teslim edileceği planlanıyor. '' dedi.

Hava Kuvvetleri, Ellsworth'taki mevcut B-1 Lancers ve B-2 Spirits uçaklarının yerini ilerleyen zamanlarda, B-21'lere kademeli olarak devretmeyi planlıyor.

B-21 Raider, B-2 bombardıman uçağına benzer bir stilde dizayn edilmiş modern bir hayalet uçak. Nortthrop Grumman’ın geliştirdiği uçak, Aralık 2018'de kritik tasarım aşamasını başarıyla geçti.