2028’den önce 76 adet Su-57 savaş uçağı teslim alınacak

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus endüstrisinin önümüzdeki on yıl Rus Hava Kuvvetlerinin savaş yeteneklerini artırıcı, modern havacılık ekipmanları geliştirmeye odaklandığını ifade etti. Rusya Hava Kuvvetleri için 2028’den önce 76 adet Su-57 beşinci nesil savaş uçağı satın alınacak ve yakın gelecekte de bir paket sözleşmesi imzalanacak.




Putin yaptığı açıklamada 2028 silah programı kapsamında ilk olarak 16 adet Su-57 savaş uçağı satın alınmasını öngörüldüğü ifade etti. Putin’e Rus Savunma Bakanı Sergey Şorgu’nun, üreticilerin hem uçak hem de ekipman için fiyatları % 20 düşürdüğünü ve bu durumun da Su-57 savaş uçaklarından daha fazlasını satın alma fırsatını sağladığını bildirdiğini ifade eden Putin; “Aynı dönemde fiyatlarda bir artış olmadan 76 adet Su-57 savaş uçağı satın almayı kabul ettik.” dedi.
Üç Havacılık Alayı 5. Nesil Havacılık Sistemlerine Sahip Olacak

Rus lider, Rus savunma endüstrisinin geçtiğimiz 40 yıl boyunca bu ölçekte ve yeni platformlar açısından böyle bir şey yapmadığının altını çizdi. Güncellenen planların yerine getirilmesi umudunu dile getiren. Putin ayrıca; en yakın gelecekte, 76 adet Su-57 savaş uçağı tedarik etmek için bir paket sözleşme imzalayacağız ve gerekli yer sistemlerinin altyapısını oluşturacaklarını söyledi.

Putin endüstrinin önümüzdeki on yıl için Rus Hava Kuvvetlerinin savaş yeteneklerini geliştirecek modern havacılık ekipmanı geliştirmeye odaklandığını hatırlattı. Rus lider, “Çok Amaçlı Su-35S ve Su-57 avcı uçakları son test aşamasındadır.” Diyerek, savaş özelliklerinin dünyanın en iyisi olduğunu vurguladı. 2028’de, Hava Kuvvetleri’nin üç havacılık alayını beşinci nesil havacılık sistemleri ile tamamen yeniden yapılandırmanın hayati önem taşıdığını söyledi.


Rus Hava Kuvvetleri’nde Modernizasyon Devam Edecek

Putin ayrıca, modernize edilmiş Tu-160M ​​bombardıman uçağının ilk uçuşunu Şubat 2018’de gerçekleştirdiğini vurguladı. Ona göre, MiG-31 önleyici uçakların gücü önemli ölçüde arttı.

Başkan ayrıca Tu-95 ve Tu-160 stratejik bombardıman uçaklarının ve Tu-22M uzun menzilli bombardıman uçağının kademeli olarak güncellenmesi gerektiğine inanıyor. Putin, “Hepsinin yalnızca en yeni seyir füzelerini taşıma kabiliyetine sahip olması, aynı zamanda diğer uygun imha araçlarına sahip olmaları gerekiyor” dedi.