Roketsan, CİDA ile Meskûn Mahal Muharebelerine Yenilik Getiriyor

Roketsan, meskûn mahal operasyonlarında hissedilen; hafif, kolay ve hızlı kullanılabilen, hassas olarak hedefe yönlendirilebilen, harici hasar etkisi düşük ve maliyet etkin bir füze eksikliğini CİDA ile gidermek için kolları sıvadı. 



Tasarımında, meskûn mahal operasyonlarındaki çatışma sahasının topoğrafik belirsizliği ve tehdidin hızlı yer değiştirebilmesi göz önünde bulundurularak geliştirilen CİDA, bu sayede sivil can ve mal güvenliğini de sağlıyor. Hassas güdüm ile yakın ve çok yakın menzilde etkili, kolay kullanılabilen, maliyet etkin bir silah konsepti olan CİDA, ilk defa IDEF 2019’da sergilendi.

Kavram geliştirme ve doğrulama aşaması tamamlanan CİDA Silah Sistemi, piyade tarafından kullanılabilen güdümsüz roketler ile gelişmiş güdümlü füzeler arasında konumlanıyor. CİDA’nın, özellikle dar sokaklarda karşılaşılan pusu ve el yapımı patlayıcı (EYP) tehdidine karşı ilerlemekte zorlanan birlikler için çok kısa menzilde nokta atışı yapmak amacıyla kullanılabilecek, akıllı bir sistem olması hedefleniyor. Sistemin geliştirme çalışmaları, yüksek bir tempoda devam ediyor.


Roketsan, CİDA Silah Sistemi ile ilgili şöyle konuştu: “Roketsan olarak, sürekli kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını dinliyoruz. Meskûn Mahal Muharebe Silahı CİDA ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve müttefik ülkelere ihtiyaç duyulan, etkili ve inovatif bir muharebe silahı sunmayı hedefliyoruz. Kolay kullanılabilen, hassas güdümlü ve maliyet etkin bu silah konsepti, meskûn mahallerdeki operasyonlar sırasında aranan ürünlerden biri olacak.”


*LAB: Lazer Arayıcı Başlık