Türkiye küresel silah pazarına hızlı giriş yaptı, Rusya ile ortak projeler üzerinde çalışacak

Havacılık, gemi inşa, silah ve radar sistemleri geliştirme sektörünü dinamik ve başarılı şekilde geliştiren Türkiye'nin küresel silah pazarına hızlı bir giriş yaptığını belirten Rossiyskaya Gazeta, ihracatçı konumuna gelen Ankara'nın ortak projelere odaklandığını ve Rusya'nın bu konuda önereceği şeyler olduğunu vurguladı.


© Sputnik / Yevgeniy Biyatov


Rusya'nın resmi yayın organı Rossiyskaya Gazeta muhabiri Sergey Ptiçkin, 30 Nisan–3 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da düzenlenen IDEF 2019 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'ndaki izlenimlerini analiz etti.

'RUS ÜRETİCİLER İÇİN YEPYENİ UFUKLAR AÇTI'

'Rus savunmasının Türk yürüyüşü' başlığını attığı yazıda IDEF Fuarı'nın Rus savunma üreticileri ve ihracatçıları için yepyeni ufuklar açtığını kaydeden Ptiçkin, Türkiye'nin artık yeni ortak projelere ağırlık verdiğini ve Rusya'nın bu konuda yapacağı öneriler bulunduğunu belirtti.

'SU-57'Yİ İLK KULLANAN YABANCI ÜLKE TÜRKİYE OLABİLİR'

© Sputnik / Alexey Kudenko


Fuar kapsamında Türkiye'ye 5. nesil Rus savaş uçağı Su-57 satışının istişare edildiğini anlatan Ptiçkin, Rus ve Türk yetkililerin yaptığı açıklamalara bakıldığında Türk ordusunun Su-57'leri kullanacak ilk yabancı ordu olabileceğinin altını çizdi.

'FUARIN YILDIZI ADMİRAL ESSEN'

Ptiçkin'e göre fuarın yıldızı, Rus Karadeniz Filosu’na katılan yeni nesil 'Admiral Essen' fırkateyni oldu.

Admiral Essen'in özellikleri itibarıyla sınıfında dünyanın en iyisi olduğunu kaydeden Ptiçkin, Kalibr hava savunma füze sistemleri ve modern Ştil füze sistemleriyle donatıldığını, Ka-27 güverte helikopteri taşıdığını kaydetti.