Otonom Teknoloji, TETRON’un Yeni Güç Birimi ile Daha Fazlasını Vaat Ediyor

Otonom Teknoloji, TETRON yere bağlı çok rotorlu/döner kanatlı İnsansız Hava Aracı (İHA) sisteminin kabiliyetlerini geliştirmeye devam ediyor. TETRON için geliştirilen, yüksek güç kapasitesine sahip ve hafifleştirilmiş yeni güç birimi, sistemin bir dizi performans parametresinde daha iyi olmasını sağlayacak.

Otonom Teknoloji, TETRON’un Yeni Güç Birimi ile Daha Fazlasını Vaat Ediyor ile ilgili görsel sonucu

TETRON gibi sistemler, çoğunlukla hazır, elektrikli dron altyapıları üzerinde şekillendiriliyor. Bu tip sistemlerde, enerji, aynı zamanda dronu yere bağlayan kablo aracılığıyla alındığı için dronun bataryaları çıkartılıyor ve yerine, haberleşme kartı ile güç birimi ve acil durum bataryası takılıyor. Güç biriminin kapasitesi, hacmi ve ağırlığı, sistemin genel performansını doğrudan etkilerken sistemde kullanılabilecek dronları da belirliyor.

Güç kapasitesinin artması, daha büyük boyutlara sahip, 6 ya da 8 rotorlu dronların kullanımının önünü açıyor. Daha yüksek güç kapasitesi, aynı zamanda, daha yüksek güç gereksinimi olan faydalı yüklerin kullanımına imkân tanıyor.

Öte yandan, güç biriminin hacminin ve ağırlığının azaltılması, daha fazla faydalı yük ya da daha uzun kablo taşınabilmesi anlamına geliyor. Dronun daha uzun bir kablo taşıyabilmesi, daha yüksek irtifaya çıkabilmesini sağlıyor. Kapasite, hacim ve ağırlık optimizasyonu; kullanıcının görev irtifası, faydalı yük ve benzer taleplerine göre belirleniyor.

Otonom Teknoloji, çözümlerini, kullanıcı ihtiyaçlarına yönelik uyarlama konusundaki esnekliğini, TETRON’da da gösterdi ve gelen talepler üzerine, yaklaşık 3 aylık bir süreçte, yeni güç birimini ortaya koydu. Firma aynı zamanda, kablonun daha fazla hafifletilmesi konusundaki çalışmalarını da ara vermeden sürdürüyor.


TETRON Yeni Güç Birimi

Otonom Teknoloji Kurucusu ve Genel Müdürü A. Nezir Ertürk, TETRON ile yeni gelişmekte olan bir alanda, öncü çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurguladı: “TETRON, sağladığı kabiliyetlerle hem askeri hem de kamu kullanıcıları için çok çeşitli kapılar açabilecek bir sistem. Hem kullanım konseptlerinin hem de faydalı yüklerin gelişimi, TETRON’un da bir platform olarak sürekli gelişmesini gerekli kılıyor. Güç birimi ile ilgili talepler geldiğinde, hemen işe koyulduk ve kısa sürede, etkin bir çözüm ortaya çıkarttık. Yaptığımız çalışma, güç elektroniği konusundaki kabiliyetlerimizin geldiği noktayı da gösteriyor. Bu alanda, sektöre mühendislik hizmeti vermeye hazır olduğumuzu da belirtmek istiyorum.”